Diet/Fitness kanelbullar a´la Danielle

Nu har jag exprementerat ihop godaste och nyttigaste kanelbullarna och här kommer receptet:






 

 



ca: 30 st små   (144 kcal , 20,8 g kolhydrater , 2,5 g protein , 5,5 gram fett per bulle)

5 dl minimjölk
50 gram jäst
150 gram rapsolja
1/2 tsk salt
1 1/2 dl sötnings strö
2 tsk mald kanel
11 dl Fullkorns dinkelmjöl

Fyllning:
Bred ut tunnt lager rapsolja på degen och sen häll på sötningströ
och kanel av valfri mängd.

Pensling: ägg.

Häll rapsolja och minimjölk i en kastrull och värm till fingervarmt, häll sen blandningen i
en bunke, blanda i jäst och övriga ingredienser och forma till en jämn deg och låt jäsa 30 min.
Efter jäsning bakas degen ut och du har i fyllningen och rullar sen ihop som man gör vanliga
kanelbullar och skivar och lägger på smord plåt/bakplåtspapper. Låt sen jäsa igen medan ugnen
blir varm till 250 grader.

In i ugnen i 8 min..obs dem blir snabbare torra än vanliga bullar så beroende på ugn och smet så får man känna efter ofta tills bullarna är lätta i vikt och fin i färgen.

Dessa kanelbullar kan du äta varje dag. Mina fitness tävlande har detta som vardags lyx =)

Nu är det din tur.